Ağırlık Hesapla

DKP SAC HRP Sac HLMetalDemirCelik Sanayi Sheet
Sac Ağırlık Hesapla
Galvanizli borular, Su boruları, gaz boruları, tubes, pipes, HL Metal Demir Çelik Sanayi, boru fiyatları, galvaniz boru
Boru Ağırlık Hesapla
Kutu profil, dikdörtgen kutu profil, kare kutu profil, kutu profil fiyatları, HL Metal Demir Çelik Sanayi, paslanmaz profil, paslanmaz kutu profil fiyatları, demircelikprofil.com
Profil Ağırlık Hesapla
Hadde Ürünler HL Metal Demir Çelik Sanayi
Kare Demir Ağırlık Hesapla
Köşebent Demiri, Köşebent Demiri Fiyat Köşebent Demiri Ağırlık HL Metal Demir Çelik Sanayi
Köşebent Ağırlık Hesapla
Transmisyon mili, silme demir, lama demir, t demir HL Metal Demir Çelik Sanayi transmisyon mili fiyat lama demiri fiyat silme demir fiyat
Transmisyon Ağırlık Hesapla
lama demir ağırlık hesaplama, HL Metal Demir Çelik Sanayi
Lama Ağırlık Hesapla

Ağırlık Hesaplama Modülleri:

Ağırlık Hesaplama modülleri ile; ürünlerin milimetre (mm) cinsinden değerlerini girerek ağırlıklarını hesaplayabilirsiniz.

Ağırlık Hesaplama 

Ağırlık Hesaplama, HL Metal Demir Çelik Sanayi, sektörün ihtiyacı olan ağırlık hesaplama modülü ile ürünlerin ağırlıklarını müşterilerin hesaplayabilecekleri modül ile tüketicilere ücretsiz hesaplama modül hizmeti sunuyor.

Sektör içerisinde uzun yıllardır elde ettiğimiz tecrübe ve deneyim ile üretimini gerçekleştirdiğimiz ürünlerimizde sizlere kaliteli seçenekler sunuyoruz. Müşteri memnuniyetini ön planda tutarak hizmetlerimize devam ederken aynı zamanda konusunda uzman ve deneyimli olan personellerimiz ile sizlere hizmet öncesinde ve sonrasında detaylı destek veriyoruz. 

Ürünlerimiz farklı ağırlıklarda üretilen ve farklı ihtiyaçlara uygun olabilecek olan ürünlerdir. İsteğinize bağlı olarak size özel ürünleri de farklı ağırlıklar da sunabiliyoruz. 

Demir çelik sektöründe öncü olan markamızın ağırlık hesaplama sayfasından ürünlerimizin ağırlıkları ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Ağırlık hesaplamak için tek tek ilgilendiğiniz ürünün hesaplama araçlarından yararlanabilirsiniz. Aşağıdaki tabloda ürünlere özel detaylı bilgiler ve hesaplama araçları da yer almaktadır.

Sac Ağırlık Hesaplama 

Levha haline getirilen ve sac olarak kullanılacak hale getirilen saclar endüstriyel şekilde işlenerek sizlere sunulur. Sac ağırlık hesaplama işlemi standart olarak 12 nervürlü olarak üretilen ürünlerden daha farklıdır. Sac ağırlık türleri kalınlık, yükseklik, genişlik ve uzunluğa göre değişebilir. Ayrıca rulo sac ağırlığı da diğer sac türlerine göre farklı olabilmektedir.

Boru Ağırlık Hesaplama

Ağırlık hesabı yapmak için yararlanabileceğiniz boru ağırlık hesaplama sayfasından ihtiyaç duyabileceğiniz özel ürünlerin ağırlıklarını pratik bir şekilde hesaplayabilirsiniz. Dış çap, duvar ve uzunluk gibi bilgilere ilgili hesaplama sayfasından erişebilirsiniz.

Profil Ağırlık Hesaplama 

Geniş kullanım alanlarıyla ilgi gören galvanizli ve boyalı olarak da tasarlanan profiller 12’lik nervürlü demirlerin birleşimiyle de üretilmektedir. Donatı çeliği ve demirin çapının hesaplanabilmesi için hesaplama aracından destek alabilirsiniz.

Demir Ağırlık Hesaplama

Demir hesaplama işlemini yaparak projelerinize uygun demirlere erişebilirsiniz. İnşaat demiri olarak kullanabileceğiniz bu ürünler 14 m çapında üretilebileceği gibi aynı zamanda farklı boyutlarda da üretilebilmektedir. İnşaat demir ağırlık işlemi için ilgili sayfayı ziyaret edebilirsiniz. 

Köşebent Ağırlık Hesaplama

L demiri ve köşebent demiri modelleri standart ağırlık ve teknik özelliklerine sahiptir. Fakat bu ürünler de diğer ürünlerimizde olduğu gibi sizlere özel bir şekilde sunulabilmektedir. Haddeleme işlemleriyle elde edilen bu ürünler imalat ve onarım projelerinde ihtiyaç duyulan ürünler arasındadır. 

Römorklar, kamyon yatakları, çiftlik uygulamaları ve inşaat ekipmanları gibi alanlarda da köşebent modelleri sık sık tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Köşebent ağırlıklarını bulmak için de özel hesaplama aracımızı kullanabilirsiniz. İnşaat demiri ağırlığı ve demir ağırlığını net bir şekilde öğrenebileceğiniz aracımızı kullanabilmek için ilgili alanları doldurmanız yeterlidir. Demirlerin hesaplama aracına demir kalınlığı, demir yükseklik, genişlik ve uzunluk gibi bilgileri girerek, teorik ağırlıklarını bulabilirsiniz.

Lama Demiri Ağırlık Hesaplama

İşlevsel özelliklere sahip olan lama demirleri korkuluk, çit ve dekoratif amaçlı olarak tercih edilir. Silme demirleri farklı genişlikler ile ön plana çıkabilmektedir. Yuvarlak dolu malzeme ve lama demiri ağırlık hesaplama işlemini sizlere özel sunduğumuz araçlarımız sayesinde son derece pratik bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz. Mil ağırlık hesaplama işlemi ve nervürlü inşaat demiri hesap işlemlerini de ürünlerin kalınlık, genişlik ve uzunluk bilgilerini girerek hesaplayabilirsiniz. 

Transmisyon Mili Ağırlık Hesaplama

Çubuk ve yuvarlak gibi farklı mil aksamlarına sahip olan bu ürünler arasında inşaat demiri olarak da tercih edilenler mevcuttur. Transmisyon millerinin ağırlıklarını hesaplamak isterseniz ağırlık hesaplama aracını kullanabilirsiniz. 

Belirli bir çapta döndürülen ve taşlanan yuvarlak çubuk ürünlerden olan transmisyonlar yuvarlak demirlerin kısımlarına da sahiptir. Kaliteli yüzeyi ile dikkat çeken bu ürünlerin düz bölümlerinin elde edilebilmesi için cilalama işlemi de yapılmaktadır. Yuvarlak demir kısımları ise genel olarak rulmanlar, pistonlar ve hidrolik silindirlerde kullanılır.

Galvanizli ve boyalı olarak da tasarlanabilen profiller geniş kullanım alanlarıyla dikkat çekmektedir. Özel şekilli profiller arasında farklı ihtiyaçlarınıza profesyonel çözüm bulabileceğiniz modeller bulunmaktadır. Her biri geniş kullanım alanına sahip olan profil ağırlıklarıyla da birbirinden ayrılmaktadır.

Standart ölçülerde tasarlanan profiller çelik malzemeler ile tasarlanmaktadır. İhtiyaca göre oldukça farklı ebatları olan profiller kutu profil ve demir profil gibi özelliklerde de tasarlanabilmektedir. Mekan faktörlerine karşı ekstra dayanıklı olabilecek şekilde tasarlanan profil modelleri aynı zamanda çizilmelere, darbelere ve mevsim koşullarına kaşrı da dayanıklıdır.

Projelerinizi daha hızlı ve güvenilir bir hale getirmek isterseniz sizler de profil çeşitlerine projelerinizde yer ayırmalısınız. Her biri farklı kullanım alanıyla dikkat çeken profil çeşitleri ile daha güvenilir alanlar yaratabilirsiniz.

Profil Kesim İşlemleri Nasıl Yapılır ve Fiyat Seçenekleri Nedir?

Çelik profil kesimi işlemi parça çeliklerin belirli şekillere dönüştürülebilmesini içeren işlemlerdir. Profil çeşitleri ve profil demir ölçüleri tamamen sizin istek ve ihtiyaçlarınıza göre değişebilmektedir. Kesim işlemi, ürünler için uygun olabilecek makineler kullanılarak tezgah üzerinde tamamlanabilmektedir.

Kesimlerde üretim sürelerinin azaltılabilmesi için gerekli olan süreç firmamız tarafından profesyonel bir şekilde yürütülmektedir. Ürünler sizlere montaj ve işlemeye hazır olabilecek şekilde teslim edilmektedir. Oksi, plazma ve lazer kesim makineleri profil kesiminde yer alan makineler arasındadır. Makineler kendi içlerinde farklı avantajları da kullanıcılara sunabilmektedir.

Paslanmaz yapılarıyla ilgi gören profiller karbon metalleri kesmek için kullanılan plazma kesim işlemiyle de elde edilebilmektedir. Daha düşük ısı kullanılan üretim seçenekleri de mevcuttur. Elektrik ile yüklenen basınçlı gaz kullanıldığından dolayı profillerdeki bozulma riski en düşük seviyelere indirilmiştir.

Sac Ağırlık Hesaplama Formülü Nedir?

Kullanım alanlarının geniş olduğu Sac levhaların hesaplama formülleri de en – boy – kalınlık gibi ana maddelere göre değişkenlik gösterir. Yoğunluk faktörleri olarak baz alınan malzeme türlerine göre sac ağırlık hesaplamasını sayfamızda yapabilir ve buna göre sac ağırlık formülü nedir konusunda bu sayfadan anında bilgi edinebilirsiniz.

Saç ağırlık hesaplaması yapılırken en önemli formüldeki değerlerden biri de malzemedir. Demir, galvaniz, alüminyum, paslanmaz ya da diğer olmak üzere seçiminizi yaparak bu şekilde sac levha ağırlığı çok hızlı ve pratik bir şekilde hesaplanabilir olacaktır.  Sac levha hesaplaması yapılırken genel olarak baz alınan milimetre değeridir. Tüm hesaplama faktörlerinde eni, boyu veya kalınlığı yazarken de mm üzerinden hesaplama yapabilirsiniz.

Sac ağırlık hesaplama formülü, biraz karmaşık olması nedeniyle doğrudan hesap makinesi kullanmak yerine her zaman ihtiyacınız olduğunda sac hesaplama aracı ile birlikte hızlıca hesaplamanızı yapabilirsiniz. Tüm boyutlar dışında yoğunluk niteliğini de seçerek her zaman sac ağırlık hesaplamanızı yapabilirsiniz.

Sac Çeşitleri Nelerdir?

Sac çeşitleri arasında DKP ve siyah sac başta olmak üzere galvanizli sac ve HRP gibi çeşitler de yer almaktadır. Levha sac ve baklava saclar da pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Geniş kullanım alanlarıyla dikkat çeken ürünler gözyaşı desenli sac ve delikli sac modelleri de bulunmaktadır.

Kişisel tercihlerinize göre dilerseniz trapez ve boyalı trapez ile birlikte baskılı saclar arasından da seçim yapabilirsiniz. Çevresel faktörlere karşı dayanıklı olan sac modelleriyle çalışmalarınıza büyük bir hız ve güvenilirlik kazandırabilirsiniz.

Sanayi sektöründe farklı noktalarda tercih edilen ürünler pek çok farklı işletmenin en temel ihtiyaçları arasında bulunmaktadır. Sac imalatı yapan firmalar arasında olan firmamızı tercih ederek sizler de farklı boyutlardaki ve ağırlıklardaki saclara sahip olabilirsiniz.

Sac Fiyatları Belirlenirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sac demirlerinin ölçüleri ve fiyatları da seçilecek olan ürünün özelliklerine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Fiyatlandırmalar yapılırken aynı zamanda ürünün teknik özellikleri de göz önünde bulundurulmaktadır. Farklı fiyatlandırmaları sizlere sunan firmamızın ürün kataloglarında ekonomik modeller de yer almaktadır. Her kişinin bütçesine uyum sağlayabilecek farklı modellerin yer aldığı ürünlerimize göz atarak ihtiyaçlarınıza uyumlu olabilecek seçeneklere sahip olabilirsiniz.

HL Metal Demir Çelik Sanayi güvencesi ile sunulan hizmetler

Yüksek kalitede sac kesim hizmeti sunan Karaca Metal sayesinde güvenilir bir şekilde ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Her biri dünya kalite standartlarında tasarlanan saclar arasında çevresel faktörlere karşı dayanıklı olabilmeyi başaran ve dayanıklılık özelliğiyle dikkat çeken ürünler bulunmaktadır. HL Metal güvencesiyle sahip olabileceğiniz ürünlerin ağırlıklarını belirleyerek kişiye özel üretim seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz.

Zaman odaklı çözümler sunan firmamız sektör içerisinde elde ettiği deneyimini sunduğu hizmetin her anında sizlere aktarmaktadır. Böylelikle sizler de satın aldığınız ürün ve hizmetler ile ilgili geniş kapsamlı destek almış olursunuz.

Siyah sac fiyatları hakkında bizi arayarak güncel bilgileri hemen alabilirsiniz.

Köşebent Modelleri Nelerdir?

Köşebent modelleri haddeleme işlemiyle elde edilen, imalat ve onarım projelerinde de popüler hale gelen ürünler arasındadır. Römorklar, kamyon yatakları, çiftlik uygulamaları, inşaat ekipmanları gibi farklı alanlarda kullanılabilen ürünler diğer metal türleriyle kıyaslandığı zaman daha düşük fiyatlı olarak ön plana çıkmaktadır.

Bu ürünler T şeklinde olan yapısal ürünlerdendir. Genel olarak düz karbon çelikten imal edilirler. T bölümlerinin üretim yöntemlerinden birisi ise sıcak haddeleme yöntemidir. Genel olarak imalat için kullanılan köşebentler geniş bir ürün yelpazesinde sizlere sunulmaktadır.

Tedarik hizmetinde güvenilir, uygun ve hızlı hizmet yaklaşımı sunan firmamız %100 teslimat garantili olarak da hizmet sunmaktadır. Köşebentler dahil olmak üzere demir ve çelik ürünlerinde de sizlere özel  farklı seçenekler bulunmaktadır. Ekonomik ürünler olarak ön plana çıkan köşebentlerin kaynaklanması, kesilmesi, biçimlendirilmesi ve işlenmesi son derece basit ve kolaydır. Ancak işlemler için profesyonel destek alınması da gerekebilir. Bu tür durumlarda firmamızdan destek alabilirsiniz.

Profil Kesim İşlemleri Nasıl Yapılır ve Fiyat Seçenekleri Nedir?

Çelik profil kesimi işlemi parça çeliklerin belirli şekillere dönüştürülebilmesini içeren işlemlerdir. Profil çeşitleri ve profil demir ölçüleri tamamen sizin istek ve ihtiyaçlarınıza göre değişebilmektedir. Kesim işlemi, ürünler için uygun olabilecek makineler kullanılarak tezgah üzerinde tamamlanabilmektedir.

Kesimlerde üretim sürelerinin azaltılabilmesi için gerekli olan süreç firmamız tarafından profesyonel bir şekilde yürütülmektedir. Ürünler sizlere montaj ve işlemeye hazır olabilecek şekilde teslim edilmektedir. Oksi, plazma ve lazer kesim makineleri profil kesiminde yer alan makineler arasındadır. Makineler kendi içlerinde farklı avantajları da kullanıcılara sunabilmektedir.

Metal sacların ağırlığını hesaplamak için, kullanılan metalin yoğunluğu, sacın kalınlığı, uzunluğu ve genişliğini bilmeniz gerekir. Ağırlığı hesaplamak için şu formülü kullanabilirsiniz:

Metal Sacın Ağırlığı Hesaplama Formülü:

Ağırlık(kg)= Uzunluk (m)×Genişlik (m)×Kalınlık (m)×Yoğunluk (kg/m³)

Buradaki her bir parametreyi açıklayalım:

  1. Uzunluk (m): Sacın uzunluğu, genellikle metre cinsinden ifade edilir.

  2. Genişlik (m): Sacın genişliği, yine metre cinsindendir.

  3. Kalınlık (m): Sacın kalınlığı, milimetre cinsinden verilirse, milimetreyi metreye çevirmeyi unutmayın (1 mm = 0.001 m).

  4. Yoğunluk (kg/m³): Kullanılan metalin yoğunluğudur. Farklı metallerin yoğunlukları farklıdır. Örneğin:

    • Çelik için yoğunluk yaklaşık 7850 kg/m³,

    • Alüminyum için yoğunluk yaklaşık 2700 kg/m³.